Sowing from teaching: PayPal tminetsach@gmail.com * Acc nbr: FI12 7997 7993 7614 80 * BIC code HOLVFIHH (Finland) * Company: Tmi Nétsach (reg.nbr 1993529-5) Kylvö opetuksesta: PayPal tminetsach@gmail.com * Tilinro FI12 7997 7993 7614 80 * Yritys: Tmi Nétsach (Y-tunnus 1993529-5)

10/12/2020

Jumala on rakkaus

 

"Me olemme Jumalasta. Joka tuntee Jumalan, kuuntelee meitä, mutta joka ei ole Jumalasta, se ei meitä kuuntele. Tästä me tunnemme totuuden hengen ja eksytyksen hengen." (1. Joh. 4:6)

"Joka ei rakasta, ei ole oppinut tuntemaan Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus." (1. Joh. 4:8)

"Me olemme oppineet tuntemaan Jumalan rakkauden kaikkia meitä kohtaan ja uskomme siihen. Jumala on rakkaus. Se, joka pysyy rakkaudessa, pysyy Jumalassa, ja Jumala pysyy hänessä." (1. Joh. 4:16)

Kun luet 1. Kor. 13, niin huomaa, että rakkaus on sama kuin Jumala, sama kuin Jeesus Kristus.

Tuota lukua on pidetty rakkauden ylistyksenä, ja sitä se onkin. Luethan sen ensin kokonaan läpi, ja laita sen jälkeen rakkaus-sanan sijaan Jeesus Kristus. Näin ymmärrät paremmin, kuinka rakastava ja ihana Jeesus on! 

Laitathan sen jälkeen tuon rakkaus-sanan kohdalle oma nimesi. Testaa, kuinka lähelle pääset rakkaudessasi Jeesusta. Ole rehellinen itsellesi!

Laitan tähän alle nuo rakkauden määreet Jumalan Sanasta:

Rakkaus on kärsivällinen - Jeesus on kärsivällinen - oletko sinä kärsivällinen?

Rakkaus on lempeä - Jeesus on lempeä - oletko sinä lempeä?

Rakkaus ei kadehdi - Jeesus ei kadehdi - kadehditko sinä?

Rakkaus ei kersku - Jeesus ei kersku - kerskutko sinä?

Rakkaus ei pöyhkeile - Jeesus ei pöyhkeile - pöyhkeiletkö sinä?

Rakkaus ei käyttäydy sopimattomasti - Jeesus ei käyttäydy sopimattomasti - käyttäydytkö sinä sopimattomasti?

Rakkaus ei etsi omaa etuaan - Jeesus ei etsi omaa etuaan - etsitkö sinä omaa etuasi?

Rakkaus ei katkeroidu - Jeesus ei katkeroidu - katkeroidutko sinä?

Rakkaus ei muistele kärsimäänsä pahaa - Jeesus ei muistele kärsimäänsä pahaa - muisteletko sinä kärsimääsi pahaa?

Rakkaus ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa - Jeesus ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa - iloitsetko sinä vääryydestä vai totuuden voittaessa?

Rakkaus kestää kaiken - Jeesus kestää kaiken - kestätkö sinä kaiken?

Rakkaus uskoo kaikessa - Jeesus uskoo kaikessa - uskotko sinä kaikessa?

Rakkaus toivoo kaikessa - Jeesus toivoo kaikessa - toivotko sinä kaikessa?

Rakkaus kärsii kaiken - Jeesus kärsii kaiken - kärsitkö sinä kaiken?

Rakkaus ei koskaan katoa - Jeesus ei koskaan katoa - katoatko sinä? 

Huomaa tuo viimeinen, emmehän me katoa, me Jeesuksen omat. Me elämme ikuisesti! Toki meidän katoavainen ruumiimme katoaa, jos kuolemme ennen Herramme ilmestymistä, mutta sielumme nousee Taivaaseen Herran tykö.

Ja kuten tuo samainen 1. Kor. 13 kertoo, emme olisi mitään emmekä voittaisi mitään, jos meiltä puuttuisi rakkaus. Vaikka meillä olisi profetoimisen lahja, vaikka tuntisimme kaikki salaisuudet ja meillä olisi kaikki usko, emme olisi mitään Jumalan silmissä

Tässä hieman pohdittavaa Rakas Ystävä, että miten monesti me ihmiset vaikeroimme tuskissamme emmekä näe miten Herramme Jeesus Kristus vieläkin odottaa meidän rakastavan enemmän!

Anna Jeesuksen ottaa sydämeltäsi koetut loukkaukset, tuskat, pelot, surut, yksinäisyys ja traumat, niin alat rakastaa itseäsi oikealla tavalla, samalla tavalla kuin Jumala. Kun sen olet tehnyt, osaat alkaa rakastamaan lähimmäisiäsi myös oikealla tavalla, samalla tavalla kuin Jumala. 

Jeesus tahtoo auttaa sinua tässäkin prosessissa! Hän on täydellinen auttaja! Hän on Paras! Voit itkeä Herran rintaa vasten meren! Hän on kanssasi - juuri sillä hetkellä, ja aina sen jälkeen, jos annat! Et ole koskaan yksin, ja voit jälleen hymyillä, elää ja hengittää ilolla, jota et tiennyt olevankaan! Tästä enemmän postauksessani Kun sydämeesi sattuu - pelastusrukous ja josta postauksesta löydät myös ohjeen (pelastusrukous), jos tahdot aidosti Jeesuksen sydämeesi ja elämääsi pyytää.

Anna Herran rakastaa Sinut eheäksi! Jeesus tahtoo sitä!

Rukoilen Sinulle Rakas Lukija Jeesuksen tuntemista ja eheytymistä rakkaudessa!


Rakkaudella,

Elisabeth


#jumalaonrakkaus #suurinonrakkaus #yksinäisyys #pelko #suru #tuska #loukkaus #rakkauseheyttää #eheytys #johdatus #itku #rakkaus #jeesuskristus #karsimys #herra #usko #toivo #lempeys #pelastusrukous #karsivallisyys

2 comments:

Unknown said...

> Rakkaus on kärsivällinen - Jeesus on kärsivällinen - oletko sinä kärsivällinen?

Harvemmin.

> Rakkaus on lempeä - Jeesus on lempeä - oletko sinä lempeä?

Toisinaan.

> Rakkaus ei kadehdi - Jeesus ei kadehdi - kadehditko sinä?

Ei ole ollut tapana.

> Rakkaus ei kersku - Jeesus ei kersku - kerskutko sinä?

En, vaikka joskus jotkut yrittävät asian niin ymmärtää vallan väkisin.

> Rakkaus ei pöyhkeile - Jeesus ei pöyhkeile - pöyhkeiletkö sinä?

En tietääkseni. Toivottavasti en.

> Rakkaus ei käyttäydy sopimattomasti - Jeesus ei käyttäydy sopimattomasti - käyttäydytkö sinä sopimattomasti?

Riippuu keneltä kysytään. Ihmisten käytösnormit ja "kirjoittamattomat säännöt" tuntuvat olevan melko mielivaltaisia ja ihmisestä riippuen hyvinkin erilaiset.

> Rakkaus ei etsi omaa etuaan - Jeesus ei etsi omaa etuaan - etsitkö sinä omaa etuasi?

Harvemmin. Toisinaan täytyy kyllä pitää puolensa, sillä on olemassa uskovaisia hyväksi käyttäviä ihmisiä, joista suuri osa väittää itsekin olevan uskovaisia, jottei hyväksikäyttöä havaittaisi ja saisivat sitä rauhassa kenenkään häiritsemättä jatkaa ja harrastaa.

> Rakkaus ei katkeroidu - Jeesus ei katkeroidu - katkeroidutko sinä?

En ainakaan liian pitkäksi aikaa. Joskus jutuista ylitse pääseminen vaatii kyllä aikansa ja asian käsittelyä sisäisesti.

> Rakkaus ei muistele kärsimäänsä pahaa - Jeesus ei muistele kärsimäänsä pahaa - muisteletko sinä kärsimääsi pahaa?

Sen verran on hyvä muistaa, ettei mene samaan jekkuun toista kertaa. Ei niitä muutoin kannata aktiivisesti muistella.

> Rakkaus ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa - Jeesus ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa - iloitsetko sinä vääryydestä vai totuuden voittaessa?

Totuuksiakin on yhtä monta erilaista kuin on ihmisiä. Tietenkin Jeesus on ainoa Tie, Totuus ja Elämä, mutta tarkoitan ihmisten tosina pitämiä todellisuuksia. On minun totuuteni, sinun totuutesi ja heidän totuutensa asioista. Se, mikä on totta ja oikeudenmukaista minun mielestäni saattaa olla suuri vääryys jonkun toisen mielestä. Tai päin vastoin. Herra ratkaiskoon, kumman totuus on enemmän totta vai ovatko yhtä kaukana oikeasta totuudesta. Ja Oikea Totuushan on jo voittanut 2000 vuotta sitten Golgatan keskimmäisellä ristillä! Siitä iloitsen, totisesti!!!

> Rakkaus kestää kaiken - Jeesus kestää kaiken - kestätkö sinä kaiken?

No en todellakaan. Menen loppujen lopuksi aika helposti rikki.

> Rakkaus uskoo kaikessa - Jeesus uskoo kaikessa - uskotko sinä kaikessa?

Uskon kaikessa (Jeesukseen) mutta en usko kaikkea (mm. huuhaata).

> Rakkaus toivoo kaikessa - Jeesus toivoo kaikessa - toivotko sinä kaikessa?

Toivon kaikessa mutta en toivo kaikkea.

> Rakkaus kärsii kaiken - Jeesus kärsii kaiken - kärsitkö sinä kaiken?

En, minulla on olemassa rajat. Yritin uskon alkuvaiheessa ilman, mutta jouduin aika pian ovimatoksi. En usko, että se oli Jumalan paras suunnitelma elämälleni, joten nousin ylös ja karistelin tomut itsestäni. Ja kyllä – on olemassa uskovaisiksi itsensä määritteleviä ihmisiä, jotka häikeilemättä käyttävät hyväkseen hyväuskoisten ihmisten rajattomuutta.

> Rakkaus ei koskaan katoa - Jeesus ei koskaan katoa - katoatko sinä?

Ainakin tämä keho – jossa tällä hetkellä asustan – katoaa jonakin päivänä. Loput minusta on Herran Jeesuksen käsissä. Uskon, että Hän pitää siitä hyvän huolen.

> Tässä hieman pohdittavaa Rakas Ystävä, että miten monesti me ihmiset vaikeroimme tuskissamme emmekä näe miten Herramme Jeesus Kristus vieläkin odottaa meidän rakastavan enemmän!

Kiitos rakas ystävä. Ajatus on hyvä, mutta aina ei vain jaksa...

P.S. Pyysit rehellisiä vastauksia, joten tässäpä nyt tuli sellaiset. Siunausta!

Elisabeth said...

Hei, ja kiitos kommentistasi!
Niin, nämä kysymykseni alla olivat siinä mielessä tärkeitä, että ne täytyy "Pyhässä Hengessä" miettiä, ja löytää Herran kanssa vastaus. Ei meistä kukaan ole täydellinen, vaikka moni väittääkin. Pois se myös minusta, vaikka me kaikki tietysti pyrimme vanhurskauteen, ja sitä Jumala rakastaa.
Kun esimerkiksi sanottiin tuossa, että "kaiken se kestää", niin rakkaudessa se on mahdollista. Nimittäin jos rakastamme oikeasti jotain ihmistä aivan valtavasti ja hän käyttäytyy huonosti ja loukkaa meitä, niin rakkaudessamme voimme myöhemmin ainakin antaa anteeksi. Ja meidän täytyykin antaa anteeksi, sillä emme pääse muuten Jumalan Valtakuntaan. Ja Isä Meidän -rukouksessakin me sen ilmoitamme, että "... niin kuin mekin anteeksi annamme niille, jotka ovat meitä vastaan loukanneet".
On paljon rikkinäisyyttä ihmisissä, minussakin. Jeesus kuitenkin on sanonut apostoli Paavalin sanoin (Ef. 6:10), että "Vahvistukaa Herrassa. Ottakaa voimaksenne Hänen väkevyytensä." Mielestäni se tarkoittaa sitä, että annamme Herran tulla sydämeemme ja "avaamme" padot ja tuskat Hänelle, ja itkemme meren Herran rakkailla käsivarsilla. Hän ottaa pois loukkauksemme ja rikkinäisyytemme, ja eheyttää sydämemme jälleen rakkauteen!
Kiitos vielä vastauksestasi, ja runsasta Jumalan siunausta Sinulle!
- Elisabeth

Rukouspalvelu ja profetaalinen Sana juuri Sinulle

RUKOUSPALVELU ja PROFETAALINEN SANA JUURI SINULLE: Voit pyytää rukouspalvelua ja profetaalista Sanaa juuri Sinulle sähköpostitse   alla olev...